Thursday, November 11, 2010

Blog Ni Obese??

Ok. Tadi masa jalan2 kat alam maya ni, terjumpa satu softwareyang boleh timbang berat blog. Ble-di-hel excited aku check, sampai 5 kali. Nak tau blog ni obese ke tak. Siap check untuk blog orang lain, sebab nak tengok blog sapa lg berat. Tapi result dia buat aku pening. Macam berat, macam ringan



Aiyak... Tak nampak la plak. Jemput la kelik kat setiap gamba ye. Kasi besar gamba tu.
Size 180.79. Load Time 0.77 seconds. Ni sebelum widget ditendang + ditarik semula. Original size.




Ni lepas buang 1 widget. Size 173.81kB. Load time 0.28seconds.




Buang, lepastu letak semula widget. Size 179.61kB. Load time 0.33 seconds




Ni last check. Dah tak tau nak buang apa lagi supaya dapat berat ideal, bawah 100kB.. Yang ni size dia 178.57kB. Load time jadi 0.59 seconds.



Atas dasar baik hati, aku tolong check sekali berat blog feveret aku.

Taraaa..... Size 115.7kB. Load time, 0.64 seconds.



Berat ke tak sebenarnya blog aku ni?? kompius.. Sebab tengok blog orang lain, lagi banyak widget tapi size blog kecik.. Widget basic je aku pakai, pon still tak dapat berat ideal. Kecewa =.=!

3 comments:

  1. cmner nk timbang our blog??ajar hehe

    ReplyDelete
  2. blog nih xberat pn....bkk rilex jer.... blog yg ade glitter3 bagai....siap flash tu berat.... kdg3 laptop ni smpai bunyi cm kereta kancil 250cc

    ReplyDelete
  3. Ms SunsWeetz: td blogwalking kt blog '!oh! teruna suci. ada dia letak sofeware kt 1 entry dia. Ni link http://ohdaus.blogspot.com/2010/10/timbang-blog-anda.html. Selamat menimbang :)

    sembil9n: x berat eh?? Okeh. Tak kecewa. hahaha.. Maybe line wifi kat sini kot yg slow... nasib x kelua bunyik singa.

    ReplyDelete