Saturday, December 31, 2011

Tahun Baru 2012


Aku tangguh dulu cerita/wish/azam/semangat pasal tahun baru, sebab esok aku ada final exam.. Apa-apa hal, kita cerita lepas 17 Januari nanti. Ok??! Cuma nak cakap, lagu bawah ni rumusan untuk harapan tahun baru.
 

video
credit: Mawi, Akhil Hayy, youtube

Aku sambut tahun baru dalam dewan exam. Lejen kan? kehkehkeh... Apa-apa hal, wish me luck~!

Friday, December 30, 2011

Pukul 3 Pagi

Pukul 3 pagi
Hari ke 30, purnama ke 12.

Ada lagi 7 nota tak dibaca. Langsung tak pernah disentuh nota-nota tu. Dan masa yang tinggal adalah satu hari. Kaedah apa nak hadam 7 nota 1 hari?? Ok. Masa untuk redakan tekanan...

video
 masalah (Matluthfi90)


"beat your problems today, and move forward" Yeahhhh~~~~

Motivasi,
pukul 3 pagi..

Wednesday, December 28, 2011

WW#6- Camera

Ok. I need either one of these..

 
 DSLR


 lomography camera

to make my wall like this

 credit: tumblr

 or like this.. 

credit: google

Anyone nak belanja I?

Saturday, December 17, 2011

Musibah

OK. Tak boleh tido. Stress sebab camera rosak. Lens error katanya. Dem sungguh~!






Dah hujung semester. Biasiswa dah kering. How to fix it?!
T________T

Sunday, December 11, 2011

Imaginasi



Laptop aku selalu hang. Dan setiap kali laptop aku hang, aku akan bayangkan yang

-Laptop aku akan meletop
-Component laptop aku pecah berkecai, bersepah sana sini
-Lepas tu keluar asap berkepul-kepul sampai aku tak nampak apa-apa
-Lepas tu aku tak boleh kelua dari bilik sebab pintu stuck
-Lastly, aku MATI.


Kejadahnya imaginasi sampai macam tu sekali??!!

Saturday, December 10, 2011

Asal Usul

Out of sudden, i miss my grandma's house. Rumah nenek sebelah emak.  Tempat kami sepupu-sepapat berkumpul time raya. Rumah kayu, sederhana besar. Depan rumah ada parit; tempat kami lawan sapa boleh baling batu paling jauh. Tepi rumah ada pokok kuini;  kalau tiba musim, berguni-guni kuini kami kutip.

Last time I went there was during Eid Mubarak. That time, we didn't sleep there. We didn't cook there. I didn't go inside. Rumah tu dah kosong. Dah tak ada siapa-siapa. Sejak Ucu meninggal. 


Sendiri dan sunyi, caption yang abang aku letak untuk gambar ni dekat facebook. Absolutely. Dan dah sangat uzur. Berapa lama lagi rumah ni dapat bertahan, aku pon tak tau. "Kau buatlah apa pon dengan rumah tu. Buat yang terbaik. Bincang adik beradik," Nenek Imun (my grandma's brother) told to my mum. Then she cried. My mum loves the house so much. I know her. She grew up there. 


It remind me; where I come from. KAMPUNG. Dan mengingatkan aku tentang asal-usul aku.

Wednesday, December 7, 2011

WW#5- Sains Sukan







.
Keluarga kecil.
Susah senang, hadap sama-sama.