Wednesday, December 1, 2010

Segmen: Aku blogger! So what???



Ok. Tengok gamba je dah tau kan entri pasal apa. Bertemu lagi kita dalam segmen Ncik BA. Kali ni tajuk dia sangat layan, 'Aku blogger! So what??'. Segmen ni serius sikit. Tak sah la kan kalau segmen Ncik Ba tanpa amanah. Tak mau cakap banyak. Jom tunaikan amanah beliau..


Latar belakang blogger:

Masih belasan tahun lagi. Bak kata kawan2, budak tak cukup umur. Sekarang belajar kat USM Kubang Kerian, ijazah Sains Senaman dan Sukan. Baru second year. Dulu masa sekolah rendah kalau cikgu tanya apa cita2, selalu jawap nak jadi angkasawan. Nanti boleh pergi matahari =.=! Tapi sekarang cita2 tu kena campak tepi, sebab amik course yg tak ada kena mengena dengan astronout. Anak jati Johor and i'm proud to be Johorean. Dalam entri sebelum ni pon ada terang sikit2 pasal latar belakang. Kebetulan


Pendapat mengenai dunia blog:

Tempat untuk kita membebel tanpa perlu keluarkan suara dari mulut. Dunia blog tempat untuk cari kawan. Dunia blog ni best, cuma kita kena jaga sensitiviti orang & makhluk lain. Maklum la, rakyat Malaysia ni senang ta-cing. Salah cakap sikit, kang dituduh propaganda Yahudi. Ok. Perli...


Sepanjang anda menjadi blogger, apakah perkara positif/negatif yang pernah anda alami:
Positif, biasa je. Ada la kawan2 yang puji. Paling positif bila dapat follow blog yang best. Tu positif kan?? Info yang blogger2 lain kongsi kadang2 kita tak pernah terfikir. So, berkembang gak la minda. Yang negatif, tak nampak lagi. Tapi ada je orang yang tak suka blog ni. Ada yang kritik. Tapi kritik pon untuk kebaikan kan?? Positif gak tu.

Apakah blog ni hanya untuk mencari nama/glamour??
Glamour?? Masa tiga bulan pertama buat blog, url blog ni tak dikongsi kat mana2 dan sapa2. Cuma seorang roomate je yang tau. Motip?? Sebab malu + tak yakin. Lagi satu, sebab nanti orang tau apa yang kita buat. Memang tak terlintas langsung nak kejar glamour. Sampai la sekarang, lepas siap satu entri mesti aku confius nak publish ke tak. Buat blog ni pon untuk suka2 je. Kongsi apa yang patut. Blog :.AKU DAN MEREKA.: ni macam diari versi high-tech la kiranya.

Banggakah anda menjadi seorang blogger:
Dangan muka konfiden aku jerit,
bangga!! Sebab bukan senang nak jadi blogger. Sabar mesti ada. So, aku bangga jadi blogger.

Dunia blog, alam maya tanpa sempadan.
Dunia blogger, dunia penuh imaginasi tentang realiti

15 comments:

  1. bakal cikgu sukan la nie yer..apu pon salam kenal dari akak..;-p

    ReplyDelete
  2. "Kebetulan"<--- name blog den disebot.haha
    slm kenal.jom aerobik sket

    ReplyDelete
  3. waaa..hebat tol ayat..
    yang last tu yg sy suke...

    ReplyDelete
  4. Salam .. waaa
    sungguh hebat penangan si ben ni ... gerammmm jer .. hehehe .. mesti hangin ben lau dia tahu saya komen2 gini...

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Ibu wafiq: tak ibu. sy tak amik pendidikan. Salam kenal :)

    nazirulhazwan: "Kebetulan", sy memang suka aerobik. hehe

    Hisyamuddin: effect sebab suka baca novel =.=!

    tomatokering: hye.. salam kenal

    Hasrul hassan: eh.. sy selalu terjah blog awak. hee. kantoi di situ ^.^!

    ReplyDelete
  6. ahaks...ptt la nmpk cam atlet jek..geng2 sukan rupnyer,hehehe...aper2 pom nice blog,terutama header...

    ReplyDelete
  7. salam blogger, teruskan brblogging yaa, datang dari segmen abg ben, jemput ke blog buruk saya jugak ea (:

    ReplyDelete
  8. ijatnuar87: aiyak!! tak jumpa tang mana yg macam atlet. hahaha. btw, thanks :)

    Azza: thanks singgah kat pondok usang ni. I'll catch u back :)

    misz nana: Selamat blogging juga pd kamu

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan from hanizeyecandy
    http://haniz-eyecandy.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. salam perkenalan.Cik Ila dh follow..

    ReplyDelete