Bahan-bahan:
1. Tatura cream cheese
2. Chocolate rice
3. Saltcheese cracker biscuit
4. Susu pekat
1. Tak tau apa nama procedure ni. Kehkehkeh... Tapi lebih kurang macam pukul cheese sampai kembang la. (Pukul??!!)
2. Tuang susu pekat.
*Kitorang simpan susu pekat tu dalam botol supaya semut tak masuk, sebab peti ais penuh =.=!
3. Tambah coklat rice dalam adunan
4. Susun biskut, jadikan sebagai base.
5.Masukkan adunan atas biskut yang dah disusun, lepas tu ratakan
6. Layer pertama siap!
7. Next layer
8. Macam step 5
9. Buat sampai biskut & adunan cheese habis. Dekat layer terakhir, tabur chocolate rice. Pastikan layer atas sekali adunan cheese, bukan biskut! :p
10. Tadaaaa.......... Dah siap. Masukkan dalah fridge sampai sejuk dan sampai boleh potong
Kasi close-up sikit
Yummeh!!
PATI ais pun boleh.
ReplyDeletehahahha.... sampai ke sini kau bahan aku ye, Ustaz!
Deletesedap x ni?
ReplyDeletesedap! put yang buat. tu semua tangan dia la tu. aku tukang amek gamba je :)
Delete